Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

Samen voor een Beter centrum Ter Aar.

Samen voor een Beter centrum Ter Aar. Woningbouw en horeca op de Vlinderlocatie, zoals beloofd. Dus geen supermarkt op de Vlinderlocatie, maar achter de Intratuin. Het geld niet met juridische procedures weggooien maar dat - Samen met de inwoners -investeren in een beter centrum voor Ter Aar en in een verkeersveilige Kerkweg.

Terug naar het eerste voorstel waar Samen Beter Nieuwkoop in aanloop naar de verkiezingen keihard op afgerekend werd. Het standpunt dat Samen Beter al in maart 2018 in nam, is nu 1.5 jaar later,  na al het overleg en onderzoek met de betrokkenen en ondernemers, toch nog tot een raadsbesluit gekomen.

In het traject van de komst van de VOMAR naar Ter Aar, is er op 17 januari een debat door de raad gehouden om haar besluit van 18 oktober om te buigen.
Er is samen met de ondernemers onderzocht wat de mogelijkheden en consequenties zijn van de supermarkt op de Vlinderlocatie (dit kreeg de naam: plan C), en van de supermarkt op de plek van de fietsenwinkel aan de Westkanaalweg en het Lindenplein (plan D).

Samen Beter vindt plan C een verslechtering van de entree van Ter Aar en het centrum, en verkeersonveilig. Ook de ontbreekt een logische verbinding tussen de winkels, dit zorgt ervoor dat er geen logische doorloop is en hierdoor ontbreekt een verdere samenhang in het centrum. Er is geen 'looprouting'. Waardoor hiervoor uiteindelijk het draagvlak ontbreekt. Plan D is simpel te kostbaar.

Na stevig debat is besloten om:
*Plan C en D niet verder uit te werken, en dus op de Vlinderlocatie samen met de inwoners en ondernemers het beloofde plan te gaan ontwikkelen;
*Er moet een duidelijke visie op het centrum van Ter Aar komen. Een duidelijk plan (visie) voor het complete centrum van Ter Aar het beloofde Vlinderplan onderdeel van is.
Naast dit alles moet De Kerkweg verkeersveiliger gemaakt worden en hier moet een duidelijk verkeersplan voor opgesteld worden.

. vomar intratuin

Achter de Intratuin komt de VOMAR: dus geen juridische procedures die veel tijd kosten en zowel bij verlies als bij winst grote financiële gevolgen hebben. Deze rekening zal dan voor rekening van de inwoners komen. Samen Beter ziet dan liever een winkel achter de Intratuin als een zak geld in de sloot' zoals Remco Hendriks tijdens de raadsvergadering verwoordde.

Besproken gaat worden of naast en eventueel op de VOMAR woningbouw kan in plaats van andere detailhandel.


SBN