Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

Nieuwbouw Ashram Nieuwkoop eindelijk van de grond

Nieuwbouw Ashram Nieuwkoop eindelijk van de grond Na de zomer start op deze locatie in Nieuwkoop de bouw van het nieuwe Ashramcollege.

Een mooie vernieuwde school voor onze jongeren. Lees hier waarom Samen Beter voor extra budget stemde om de school te kunnen bouwen.

Samen Beter is blij met de aanstaande nieuwbouw voor het Ashram-college. De bouw start na de zomer. Wij willen goed onderwijs voor onze jongeren. Daar hoort een nieuw Ashram college bij: het huidige schoolgebouw is aan vervanging toe. Al in 2014 stemde de gemeenteraad in met de voorbereiding van het nieuwe plan. Een paar jaar later werd het bouwbudget vastgesteld. Dat bouwkrediet is vorig jaar verhoogd voor duurzaamheid.

Op 7 juni 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met een extra geld: er was bovenop de € 6,1 miljoen, € 1,4 miljoen aan extra budget nodig. Samen Beter heeft hier ook mee ingestemd. Ons raadslid Remco Hendriks stelde: “Het extra krediet is onvermijdelijk omdat de prijzen in de markt gestegen zijn. Daar kunnen wij niet omheen. Bovendien vinden wij goed onderwijs heel erg belangrijk voor onze jongeren”.

Wel heeft Samen Beter aangegeven dat het belangrijk is om de lopende en komende projecten voor Integrale Kindcentra, zoals in Ter Aar, Zevenhoven en daarna ook in Langeraar en Nieuwveen, goed financieel in de gaten te houden om te voorkomen dat we voor financiële verassingen komen te staan. 

“Liever een bericht te veel aan de gemeenteraad, dan een bericht te weinig of te laat”, aldus Remco Hendriks.

SBN