Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

30-08-2018 Op innitiatief van inwoners is driekoppenland onder de pannen

30-08-2018  Op innitiatief van inwoners is driekoppenland onder de pannen Een succesvol burger-initiatief in Noorden resulteert in een mooie en groene nieuwbouwwijk "Driekoppenland".

Een succesvol burger-initiatief in Noorden resulteert in een mooie en groene nieuwbouwwijk "Driekoppenland".

Nieuwbouwwoningen in Noorden,

Er komen 54 (betaalbare) woningen in Driekoppenland in Noorden. Zelfbouw, sociale huurwoningen, vrije kavels en rijwoningen in verschillende prijsklassen. Zo komen er eindelijk weer verhuismogelijkheden voor (jonge) inwoners van Noorden. Veel inwoners kijken hier al geruime tijd naar uit.

Een aantal jonge inwoners uit Noorden volgden een jaar geleden de gemeenteraad van 14 september 2017, waarin het bestemmingsplan voor de eerste bouwfasen van Driekoppenland werd vastgesteld.

Nu een klein jaar later is het zover en wordt dit initiatief beloond. De woningen komen er! Op donderdag 30 augustus 2018 ondertekende SBN wethouder Guus Elkhuizen de overeenkomst met de aannemer. De aannemer koopt grond voor 25 rij- en hoekwoningen in het plan. Al deze woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd, er komen waterpompen.  

 

Succesvol burgerinitiatief
Dit is een enorm compliment voor het burgerinitiatief van Stichting Driekoppenland. SBN wethouder Elkhuizen: “Al voor 2014 stonden inwoners klaar om een woningbouwplan op te stellen: de Stichting Driekoppenland werd opgericht. Het is ongelofelijk knap en bijzonder dat dit plan op deze wijze en in dit tempo tot stand is gekomen.”

SBN hoopt nu dat de manier waarop dit hele project gestalte heeft gekregen andere inwoners aanmoedigt meer betrokken te zijn bij de omgeving en mogelijke ideeën en wensen te delen met de gemeente.

SBN