Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

23-4-2020 Wijk Schoterveld aardgasvrij? Proeftuin aardgasvrije wijk.

23-4-2020 Wijk Schoterveld aardgasvrij? Proeftuin aardgasvrije wijk. Samen Beter Nieuwkoop stemde voor de motie voor een subsidieaanvraag voor een proeftuin aardgasvrije wijk, Schoterveld in Nieuwveen. Dat Samen Beter Nieuwkoop hier voor stemde, wil niet zeggen dat wij voorstander zijn van een gang naar 100% gasloos wonen.

Samen Beter Nieuwkoop stemde voor de motie voor een subsidieaanvraag voor een proeftuin aardgasvrije wijk, Schoterveld in Nieuwveen.  Dat Samen Beter Nieuwkoop hier voor stemde, wil niet zeggen dat wij voorstander zijn van een gang naar 100% gasloos wonen. Met als gevolg dat we onze inwoners op enorme kosten gaan jagen met het aanschaffen van vervangende warmtebron, de warmtepomp. Ellendig veel herrie, bijstoken in de winter, hogere elektriciteitsrekening en ruimtegebrek vanwege de aanleg van een zgn. machinekamer. Wij denken hierbij met name aan het pijnpunt bij  alle bestaande woningen binnen onze gemeente waar isolatie in het algemeen nog een grote kostenpost is voor de bewoner. Laat staan dat we de gaskraan dichtdraaien en eisen dat de bewoner andere warmtebronnen moet toepassen. Wij hopen dat deze proeftuin aanzet tot verdere innovatie dan alleen de gaskraan dichtdraaien binnen onze gemeente. Zoals het benutten van technische mogelijkheden die nu nog in het in het beginstadium zijn en waarmee pilots worden uitgevoerd. 

SBN