Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

2021-02-06 Groene Hart visie nodig

2021-02-06 Groene Hart visie nodig Met alle druk op de ruimte, wordt er een visie op het Groene Hart nodig. In een artikel in het Algemeen Dagblad, op 6 februari 2021, sprak Samen Beter Nieuwkoop wethouder Guus Elkhuizen de wens uit om het Groene Hart als één gebied te zien, en te kijken waar je wat wél, en wat níet neerzet.

De druk op het Groene Hart bestaat onder meer uit de plannen van het rijk voor plaatsing van windmolens en zonnevelden om zo duurzaam energie op te wekken. Samen Beter Nieuwkoop vindt windmolens in het Groene Hart niet passend, behalve langs de grotere wegen A4 en N11.

Ook heeft de gemeente gereageerd op de mogelijk verder toenemende overlast van Schiphol boven onze gemeente, omdat Uithoorn op verlegging van een vliegroute aandringt. De fractie van Samen Beter Nieuwkoop stelde dit eerder al aan de orde: https://www.facebook.com/samenbeternieuwkoop/posts/3335629233328369

Gelukkig gaan er steeds meer stemmen op om het de kwaliteiten van het Groene Hart te koesteren, zoals de landschapsadviseurs van de drie provincies stellen in hun rapport:Advies Regionale Energiestrategieën en het Groene Hart | Bestuurlijk platform Groene Hart

Samen Beter Nieuwkoop blijft aandringen op een juiste balans tussen een fijne leefomgeving, voldoende ruimte om te wonen en te werken en de kwaliteiten van ons landschap.

SBN