Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

2-7-2020 Samen Beter vraagt aandacht voor de agrarische sector

2-7-2020 Samen Beter vraagt aandacht voor de agrarische sector In de gemeenteraad waar de financiële stukken besproken werden, heeft Samen Beter Nieuwkoop aandacht gevraagd voor onze agrarische sector.

In de gemeenteraad waar de financiële stukken besproken werden, heeft Samen Beter Nieuwkoop aandacht gevraagd voor onze agrarische sector. De gemeente maakt een visie op de toekomst, en zal dus ook, samen met de agrarische sector, een visie nodig hebben op hun toekomst en die van ons buitengebied. Onderzoek tijdens de corona tijd, waarbij het verkeer, een flink deel van de economie en de luchtvaart even helemaal platlagen, maar waarbij de landbouw kon door functioneren, heeft ons geleerd dat de landbouw een belangrijk aandeel (46%) heeft in de stikstofuitstoot.
Dat betekent wat Samen Beter betreft, dat er een financieel ingrijpende herstructurering nodig is, die financiële inzet van provincies en rijk vraagt. Ook de bodemdaling en de verduurzaming & energietransitie gaat de landbouwsector niet voorbij. Er is niet alleen visie, maar ook lobby noodzakelijk. Samen Beter Nieuwkoop wethouder Guus Elkhuizen, volgt de ontwikkelingen in het stikstof- en andere omvangrijke dossiers, dan ook op de voet.

SBN