Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

16-11-2017 Zevenhovenseweg moet verkeersveiliger.

16-11-2017 Zevenhovenseweg moet verkeersveiliger. Samen Beter strijd al jaren voor een verkeersveilige Zevenhovense weg, de eerste stappen zijn gezet !

Al vanaf 2008 is een fietspad langs de Zevenhovenseweg een wens, om te beginnen van de provincie, vervolgens ook van de gemeente. Het geld voor aanleg ervan ontbrak echter nog. Anderhalf jaar gelden verzamelde een petitie-werkgroep veel steun voor het fietspad. De provincie en de gemeente reserveerden geld voor een fietspad. 

Snelheid moet omlaag.

Dat was het startsein voor de gemeente voor een onderzoek. Dit leverde, doordat aanwonenden en grondeigenaren geen grond willen verkopen, jammer genoeg meer onmogelijkheden dan mogelijkheden op. De aanwonenden en ook het onderzoeksbureau geven aan dat de snelheid van het autoverkeer omlaag moet. Dan zou met een andere weginrichting de verkeersveiligheid van fietsers te verbeteren zijn. Zelfs een inrichting met klinkers tussen de fietsstroken werd genoemd door wethouder Guus Elkhuizen van SBN.

Verder onderzoek naar fietspad.

Dit ging de politieke partijen uit de gemeenteraad echter nog niet ver genoeg. Allen pleitten uiteindelijk voor verder onderzoek naar een fietspad. Remco Hendriks van SBN: “Laten we kijken hoe we de weg zo veilig mogelijk kunnen maken. Het hele perceel van het hoogheemraadschap, waarvan de weg en de sloten zijn, moeten mee in het onderzoek”. Het raadsbesluit van 14 december was na een pittig debat unaniem: verder onderzoek naar een fietspad.

Chicanes eruit, drempels er in.

De chicanes worden alvast vervangen door drempels. Insprekers zoals aanwonenden, petitie-werkgroep en Fietsersbond pleitten voor meerdere maatregelen zoals bijvoorbeeld verlichting. Ook de dorpsraad Zevenhoven/Noordeinde i.o. liet van zich horen en wil een veilige oplossing.

 

Wethouder Elkhuizen is blij met deze vervolgopdracht. “Graag neem ik deze opdracht aan om te kijken hoe we de Zevenhovenseweg fietsveilig kunnen maken”.

SBN