Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

11 november 2021 - Voorrang bij nieuwbouw voor onze eigen lokale inwoners

11 november 2021 - Voorrang bij nieuwbouw voor onze eigen lokale inwoners Hoe hoog het bouwtempo ook is, het blijft ‘dweilen’ met de kraan open. Het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning is welhaast onmogelijk. Voor de sociale huurwoningen zetten de woningstichtingen het succesvolle maatwerk in. Daarmee komt een deel van de woningen met voorrang terecht bij onze inwoners. Zo iets wil Samen Beter Nieuwkoop ook voor goedkope koop- en middeldure koop- en huurwoningen.

Hoe hoog het bouwtempo ook is, het blijft ‘dweilen’ met de kraan open. Het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning is welhaast onmogelijk. Voor de sociale huurwoningen zetten de woningstichtingen het succesvolle maatwerk in. Daarmee komt een deel van de woningen met voorrang terecht bij onze inwoners. Zo iets wil Samen Beter Nieuwkoop ook voor goedkope koop- en middeldure koop- en huurwoningen.
Samen Beter Nieuwkoop heeft voorgesteld om per project afspraken te maken met bouwers, ontwikkelaars en beleggers. Zo kan gedurende bijvoorbeeld de eerste 3 maanden van het te koop en te huur aanbieden van de woningen, voorrang gegeven worden aan doorstromers, aan starters uit de gemeente (die nog bij hun ouders in de gemeente wonen, of op kamers wonen), en aan mensen die in onze gemeente werken. Een soort van voorinschrijving. Ook heeft Samen Beter Nieuwkoop voorgesteld om voor middeldure huurwoningen een aparte voorrangsregeling in de huisvestingsverordening op te gaan nemen. Door slim voorrang te regelen op het nieuwe woningaanbod, hebben onze eigen inwoners de grootste kans op het vinden van een woning.

SBN