Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

11 November 2021 - Vergemakkelijken overstap naar een kleinere levensloopbestendige woning

11 November 2021 - Vergemakkelijken overstap naar een kleinere levensloopbestendige woning Voor inwoners op leeftijd, is de overstap van een oudere grote woning, naar een kleinere levensloopbestendige nieuwe woning vaak moeilijk. Daar is meestal een hogere huurprijs mee gemoeid. Zo worden grotere woningen onnodig lang vastgehouden door kleine huishoudens. En daardoor hebben gezinnen weer een kleinere kans op een passende woning. Samen Beter Nieuwkoop ziet echter veel kansen om oudere inwoners te helpen die overstap te maken.

Voor inwoners op leeftijd, is de overstap van een oudere grote woning, naar een kleinere levensloopbestendige nieuwe woning vaak moeilijk. Daar is meestal een hogere huurprijs mee gemoeid. Zo worden grotere woningen onnodig lang vastgehouden door kleine huishoudens. En daardoor hebben gezinnen weer een kleinere kans op een passende woning. Samen Beter Nieuwkoop ziet echter veel kansen om oudere inwoners te helpen die overstap te maken. Zo kan je denken aan:
- de inzet van wooncoaches;
- de inzet van verhuispremies;
- het gelijk houden van de huur bij een overstap;
- tegemoetkomingen in de verhuiskosten, bijdragen aan verduurzamingen en bijdragen aan de aanpassing van de woning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning.
Samen Beter Nieuwkoop stelde daarom een voorstel op, welke op 11 november door de meeste fracties werd ondersteund. Er is besloten om de woningstichtingen te vragen om samen met de gemeente, huurdersverenigingen en andere belangenverenigingen, hiervoor een uitvoerbaar actieplan te maken, en daar ook de ervaringen in andere gemeenten bij te betrekken.SBN