Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

01-02-2018 Samen Beter scherpt bouw voorwaarde IKC en sporthal aan.

01-02-2018 Samen Beter scherpt bouw voorwaarde IKC en sporthal aan. Samen Beter heeft goed geluisterd naar de omwonenden. Zij spraken in de meningsvormende raad hun zorgen uit over met name de bouwhoogte. Met de opgelegde aanpassing is het bestemmingsplan voor de Brede School en Sporthal in Ter Aar vastgesteld. Dankzij Samen Beter Nieuwkoop is vastgesteld dat de maximale bouwhoogte met 2 meter verlaagd word. Ook word er onderzoek gedaan of deze verder verlaagd kan worden door verdiept te bouwen. Klik op ‘lees verder’ voor het betoog van Lyna Kant.

Voor ons ligt het raadsvoorstel over het bestemmingsplan Ter Aar Vernieuw Verbonden.

 “Eindelijk”, horen we toekomstige gebruikers van het IKC en de sporthal zeggen!

Maar beangstigend voor alle omwonenden, hoe komt het gebouw en de directe omgeving eruit te zien? En wat gaat het ons allemaal brengen?

 

Samen beter wil heel graag een mooi IKC in Ter Aar.

Er is een programma van eisen vastgesteld voor het IKC en de sporthal.

Er is uitgerekend dat er in de toekomst meer leerlingen mogen worden begroet dan verwacht in eerste instantie. Dit alles leidt tot een enorme opgave.

Eigenlijk maat XXL welke in maatje M moet worden gegoten.

Hiermee komen meestal niet de meest kwalitatieve vormen naar buiten en daar maken wij ons zorgen om.

Een reden om de hoogte in te gaan ... ?? Voor Samen Beter niet!

Wij willen geen 15,5 meter hoogte! Dit vinden wij geen kwaliteit voor de omgeving en onze inwoners.

Volgens Samen Beter kan er direct al 2 meter vanaf, want de interne vrije speelhoogte van de sporthal kan van 9 naar 7 meter!

Samen Beter wil inpassing in de omgeving, kwaliteit voor iedereen.

Niet alleen voor de gebruikers, maar voor alle inwoners!

Wij willen juist onderzoeken of we niet verder naar beneden kunnen. Is dit financieel haalbaar? Wat willen wij en andere partijen hierin betekenen?

Kan de architect hier een juiste en creatieve invulling aan geven?

Want natuurlijk willen ook wij geen ondergrondse les lokalen in betonnen bunkers.

 

Samen Beter wil zeker niet de ontwikkelingen tegenhouden, daarvoor hebben vele partijen al te lang gewacht.

Maar Samen Beter heeft ook de ongerustheid van de insprekers gehoord tijdens de MR, terecht, niemand wil een kolossaal gebouw en laten wij als raad nu een scherpe kanttekening maken. Laten we met elkaar optrekken en er zijn voor alle inwoners van Ter Aar. Laten we zorgen dat in deze allesbepalende uitvoerende fase wordt geparticipeerd in alle facetten. Wij willen deze enorme ontwikkeling waar voor alle betrokkenen al uren inzet in zit, tot een succes laten zijn.

 Om dit te bereiken willen wij ons Amendement indienen samen met VVD en D66. De bouwhoogte alvast nu 2 meter lager. Onderzoek naar de diepte in en de kosten daarvan zodat we kunnen zien of het nóg lager kan. Pas daarna verder met een bouwbudget en de omgevingsvergunning.

SBN