Neem contact op met SBN Samen Beter Nieuwkoop
SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop SBN - Samen Beter Nieuwkoop

Langeraar

 

Het huidige Langeraar valt vooral op door de enorme, monumentale katholieke kerk in het centrum. Oorspronkelijk lag Langeraar in het verlengde van de Aardamseweg in Ter Aar.

Bij het Braassemermeer brak in januari 1788 een dijk door, waarna het oude Langeraar over nagenoeg de hele lengte werd weggevaagd. Op de huidige plaats van het hervormde kerkje bij het gemeentehuis in Ter Aar stond oorspronkelijk de katholieke kerk van Langeraar. Na de overstroming is Langeraar weer opgebouwd op de huidige plaats, oostelijk van de Langeraarse Plassen. Deze plassen zijn ooit ontstaan door het uitgraven van veen om turf te winnen.

In Langeraar staat ook sinds de zestiger jaren het verzorgingshuis De Aarhoeve, waar ouderen worden verpleegd. Rond het verzorgingshuis zijn veel aanleunwoningen gebouwd, waarbij de bewoners kunnen steunen op de service van de Aarhoeve.

In Langeraar is er één carnavalsvereniging: De Plasduikers. Wegens ruimtegebrek houden de Plasduikers hun carnavalsfeest in sporthal De Vlinder in de kern Ter Aar onder de noemer “Vlinderfeesten”, maar toch blijft Langeraar de ‘Brabantse’ kern.

Bron: Gemeente Nieuwkoop

SBN